image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ultima oră! PSRM înaintează propriul candidat la funcția de premier; E un fost ministru pe vremea guvernării comuniste

Partidul Socialiștilor a anunțat că nu vor vota Guvernul Gavriliță și au și anunțat numele propriului candidat.

Este vorba despre Mariana Durleșteanu, economist, diplomat și politician din Republica Moldova, care a deținut funcția de ministru al finanțelor Republicii Moldova în perioada 2008 - 2009, pe vremea guvernării PCRM. Mariana Durleșteanu a mai fost și ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie (2004 - 2008).

„Decizia noastră este de a nu vota Guvernul Gavrilița, care este unul fake. Maia Sandu tremură de frică să nu votăm Guvernul Gavrilița, ar fi o lovitură grea pentru ea. Noi am luat decizia de a veni cu o propunere serioasă de premier pe care o vom înainta chiar astăzi președintelui. Este vorba despre o persoană capabilă să gestioneze un Guvern de tranziție până la declanșarea alegerilor anticipate. Numele candidatului pe care îl înaintăm astăzi este Mariana Durleșteanu, fost ambasador al RM la Londra și fost ministru al Finanțelor. Propunerea este una total constituțională. Orice fel de refuz din partea președintelui de a o desemna drept candidat la funcția de premier va atrage consecințe legale și politice”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unui briefing.

Totodată, socialiștii au lansat inițiativa de formare a unei majorități parlamentare de cel puțin 51 de deputați, care să activeze în perioada activității unui Guvern de tranziție.

„Nu vorbim despre alianță, ci de o majoritate parlamentară tehnică, la care pot să adere toți deputații, inclusiv cei din PAS”, a mai spus Dodon.

Vedeți mai jos briefingul:

Briefing de presă al executivului politic al PSRM - 11 februarie 2021

Briefing de presă al executivului politic al PSRM - 11 februarie 2021 Posted by Jurnal.md on Thursday, 11 February 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: