image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Ultima oră: Andrei Năstase, înaintat de Platforma DA la funcția de premier

Platforma DA anunță că e gata să creeze un Guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor anticipate și îl înaintează pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru.

„Suntem conștienți că ne asumăm riscuri enorme în condiții de criză pandemică și economică. Dar Republica Moldova are nevoie de decizii lucide și bine cântărite. Nu este loc pentru jocuri și interese de partid. Prioritățile imediate ale RM și ale guvernului asumat de noi sunt stoparea crizei pandemice, echilibrarea economiei și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate libere, corecte, în condiții de maximă legalitate. Solicităm președintelui țării consultări imediate în cadrul cărora vom prezenta candidatura noastră la funcția de prim-ministru - Andrei Năstase. Demersul nostru este adresat și deputaților care împărtășesc dezideratele poporului nostru de libertate, dreptate și viață mai bună la noi acasă”, este declarația Platformei DA.

Formațiunea mai spune că e „de datoria tuturor să prevină instalarea unui guvern format de Dodon, Șor, Plahotniuc”, cât și un blocaj constituțional

„Acum e timpul sa ne comportam ca oameni politici adevărați, să găsim cea mai buna soluție pentru depășirea crizei politice care astăzi s-a adâncit. Soluția noastră este fermă - ne asumăm guvernarea și garantăm o administrare eficientă a țării, inclusiv gestionarea eficientă a pandemiei. Este o alternativă reală, aflată acum la discreția președinției”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unui briefing.
Briefing de presă Fracțiunea ACUM PLATFORMA DA - 11 februarie 2021

Briefing de presă al deputaților Fracțiunii ACUM PLATFORMA DA, în timpul ședinței plenare din 11 februarie 2021 (ședința în direct aici - https://fb.watch/3AK3N9Icl0/) Posted by Jurnal.md on Thursday, 11 February 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: