image
Sursa foto: border.gov.md

Cum a ajuns un moldovean în Ucraina având interdicție de intrare; „Am băut și m-am trezit la Odessa”

Declarații încurcate și neobișnuite, ce ar părea desprinse din filme, au fost oferite de către un conațional la trecerea frontierei de stat. Dacă inițial, bărbatul comunica că nu și-a dat seama cum a ajuns în Ucraina, fiind în stare de ebrietate și la întoarcere a decis legal să revină, ca într-un final să recunoască că are interdicție de intrare pe teritoriul statului vecin și a traversat fraudulos hotarul moldo-ucrainean.

Pe numele acestuia polițiștii de frontieră din Direcția regională EST au inițiat cercetări penale pentru comiterea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 10 februarie curent, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a prezentat un chișinăuian de 57 de ani, în calitate de pasager al unui microbuz de rută. În cadrul controlului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul nu are în baza de date „ieșirea din țară” fapt ce au dus la verificări adiționale. La audieri, cetățeanul s-a încurcat în declarații, iar ilegalitatea comisă încă în luna decembrie 2020, când a ajuns clandestin în Ucraina prin regiunea transnistreană, mai exact prin raionul Slobozia, a prezentat-o ca pe o scenă desprinsă dintr-un film. „A consumat băuturi alcoolice cu niște necunoscuți, a adormit în mașină și s-a trezit la Odessa”.

border.gov.mdborder.gov.md

Investigațiile suplimentare pe caz și audierea repetată a bărbatului, s-a constatat că de fapt moldoveanul are interdicție de intrare în Ucraina, asta și l-a motivat să încalce frontiera de stat.

În continuare, cetățeanul este cercetat în stare de libertate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: