image
Sursa foto: laparisien.fr

Dominique Boutonnat, preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei din Franţa, inculpat pentru tentativă de viol

Dominique Boutonnat, preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa, a fost inculpat joi pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol şi plasat sub control judiciar.

Plângerea împotriva lui Dominique Boutonnat a fost depusă pe 7 octombrie de finul său de 22 de ani în legătură cu fapte care datează din august 2020, în timpul unei vacanţe în Grecia.

Dominique Boutonnat a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a contacta victima şi de a merge la casa părinţilor acesteia.

„Este o etapă necesară pentru prezentarea adevărului şi reconstrucţia personală a clientului meu", a declarat pentru AFP Caroline Toby, avocata reclamantului, adăugând că un „naş este ca un tată, indiferent de vârstă. Rolul său este de a proteja. Dominique Boutonnat era o figură paternă".

Boutonnat, în vârstă de 51 de ani, a preluat preşedinţia CNC în iulie 2019 şi, în calitate de producător şi administrator de fonduri - după cum a precizat la acea vreme centrul - a contribuit la crearea şi dezvoltarea a aproape 250 de proiecte cinematografice şi audiovizuale în ţară.

Printre acestea se numără şi filmul „Intouchables", regizat de Olivier Nakache şi Eric Toledano în 2011, "Le Passé" (2013), al regizorului iranian Asghar Farhadi, sau "L'Arnacoeur" (2010), de Pascal Chaumeil, avându-i ca protagonişti pe Vanessa Paradis şi Romain Duris.

Acest denunţ de agresiune sexuală şi tentativă de viol se adaugă unei lungi liste de acuzaţii făcute publice în ultimele săptămâni în Franţa, multe dintre acestea fiind dezvăluite prin intermediul reţelelor de socializare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: