(doc) Ala Nemerenco, vizată de socialiști într-o altă solicitare către Procuratura Generală. Ce urmează a fi investigat de procurori

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a depus la Procuratura Generală o solicitare prin care dorește investigarea unei posibile ilegalități comise de Ala Nemerenco în funcția de ministră a Sănătății deținută în Guvernul Sandu. Socialistul susține că în acea perioadă Ala Nemerenco ar fi făcut lobby pentru un centru medical privat, drept urmare obținând 2 500 000 de lei de la Fondul de asigurări de asistență medicală.

Foto: UNIMEDIA

Socialistul Vladmir Odnostalco, spune că Ala Nemerenco, „care „luptă cu schemele din sănătate”, în realitate a promovat ilegal interese private în perioada cât a condus ministerul Sănătății

Potrivit lui Odnostalco, „documentele semnate de Ala Nemerenco în calitate de ministră, apărute într-o investigație de presă, demonstrează că vorbele despre lupta cu „schemele” nu sunt altceva decât o acoperire a propriilor abuzuri ilegale”.

„Noi susținem ca statul sa achite un șir de servicii de investigații medicale la centre private, dar acordurile cu agenții economici privați trebuie să fie încheiate legal și în baza unui concurs organizat corect. In acest caz, nici concursul n-a fost echitabil, nici modalitatea de încheiere a acordului n-a fost legală, nici intervenția și interesul Alei Nemerenco n-au fost corecte. Toate aceste aspecte urmează să fie clarificate de procurori”, a conchis socialistul.

1 / Sursa:Vladimir Odnostalco/fb

Ala Nemerenco, care se numește „om bun” , care „luptă cu schemele din sănătate”, în realitate a promovat ilegal interese...

Publicată de Odnostalco Vladimir pe Joi, 11 februarie 2021

Amintim că consiliera președinte pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat săptămâna trecută că a inițiat procedurile juridice de acționare în judecată, pentru apărarea demnității și reputației profesionale, contra celor implicați direct în această campanie - deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia, Nichita Țurcanu.

Anterior, șase lucrători medicali, despre care deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au spus că au primit diplome de master false, pe lângă consiliera președintei R. Moldova pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, au venit cu o scrisoare publică prin carele solicită acestora să-și ceară scuze public pentru atac direct asupra imaginii, onoarei și demnității, în caz contrar aceștia își rezervă dreptul de a acționa în instanță pentru apărarea onoarei și demnității lor personale și profesionale. Scrisoarea este semnată de Oleg Lozan, Mihai Ciocanu, Valeriu Sava, Svetlana Stefăneț, Pavel Ursu și Viorel Soltan și făcută publică de directorul la Școala de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan.

La data de 3 februarie, un grup de tineri au organizat un flashmob în fața Președinției, cu genericul „Oamenii buni nu falsifică diplomele”. Este vorba de circa 10 tineri, studenți, zic ei, care cer demisia consilierei Ala Nemerenco, pe motiv că diploma de master ar fi eliberată ilegal.

Consiliera președintei pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu anumite precizări referitoare la studiile și diplomele pe care le deține, după ce a fost acuzată de PSRM că ar deține ilegal diploma de masterat și după ce socialiștii au solicitat demisia acesteia din funcție. Aceasta a afirmat că studiile în medicină și sănătate se fac un pic altfel decât la celelalte specialități.


Pub