(video) Ultima oră! Igor Dodon anunță un candidat la funcția de prim-ministru: Va fi un Guvern de tranziție

Partidul Socialiștilor a decis să vină cu un nou candidat la funcția de prim-ministru, care ar conduce un Guvern de tranziție până la alegerile anticipate. „Nu putem permite PAS și Maiei Sandu să semene în continuare haos în țară, din acest motiv o înaintăm pe doamna Mariana Durleșteanu, fost ministru al Finanțelor și fost ambasador al Moldovei în Marea Britanie la funcția de prim-ministru. Nu va fi un Guvern al socialiștilor, al PAS sau al altcuiva. Ne dorim un Guvern de tranziție, până la alegerile anticipate”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon, la o conferință de presă, desfășurată în timpul dezbaterilor pe Guvernul Gavriliță din plenul Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

„Deja sunt două luni de când Maia Sandu e președinte și nu vedem nicio schimbare. Își umflă mușchii la televiziuni în fața instituțiilor statului și atât. Se repetă scenariul ei de la Guvern și vrea prin haos să acopere eșecurile proprii.

Decizia noastră este de a nu vota Guvernul Gavriliță, chiar dacă înțelegem că la prima vedere se poate vedea că mergem pe scenariul Maiei Sandu. Ea stă acum la Președinție și tremură de frică să nu-i votăm Guvernul.

Nu votăm Guvernul fake. Ar fi un gest incorect față de cetățeni și față de țară.

Luând act de situația critică din țară spre care ne împinge Maia Sandu am luat decizia să înaintăm un candidat la funcția de premier, un Guvern de tranziție.

lansăm inițiativa de a forma o majoritate de 51 de deputați. Noi deja am semnat și îi îndemnăm, pe alții să se alăture. Nu vorbim de alianță sau coaliție,, ci de o majoritate tehnică, la care pot adera și cei din PAS, dacă își doresc cu adevărat să soluționeze problemele oamenilor.

Numele candidatului înaintat este Mariana Durleșteanu, fost ambasador al Moldovei la Londra și fostă Ministră a Finanțelor în 2008-2009.

Propunerea este constituțională și orice fel de refuz din partea președintei va reprezenta o gravă încălcare a Constituției”, a declarat Igor Dodon, după ce PSRM s-a convocat în ședința Comitetului Executiv.


Pub