Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova semnează pentru Mariana Durleșteanu, la funcția de prim-ministru

Partidul Șor și Platforma parlamentară Pentru Moldova sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. ”Acest Guvern are misiunea de a soluționa într-un termen scurt câteva probleme principale. În primul rând, să asigure sănătatea și viața cetățenilor în perioada pandemiei prin organizarea vaccinării în masă a populației. În al doilea rând, să asigure stabilitatea sistemului social-economică și a celui financiar. Iar în al treilea rând, să asigure pregătirea și organizarea unor alegeri transparente și democratice”, e arată în textul declarației Platformei.

Foto: UNIMEDIA

”Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanțelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al țării, fapt remarcat și în presa internațională de specialitate. Ea are experiență în administrarea atât a structurilor de stat, cât și private. Este omul care prin capacitățile sale, cunoștințele și profesionismul său a obținut succes. Faptul că Mariana Durleșteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediției românești a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupție”.

Reprezentanții Partidului ”Șor” și ai Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” mai anunță că decizia finală va fi luată după ce va anunța componența cabinetului său și programul de guvernare. ”Dar, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, suntem astăzi gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a anunțat că deputații formațiunii pe care o conduce au semnat pentru un nou candidat la funcția de premier, iar Guvernul va fi unul de tranziție, ce va asigura funcționarea instituțiilor statului până la alegerile parlamentare anticipate.

Anunțul a fost făcut în timp ce în Parlament încă se dezbătea programul Guvernului Gavriliță, înaintat pentru a nu fi votat.

O decizie a Curții Constituționale stabilește că șeful statului este obligat să înainteze la funcția de premier candidatul înaintat cu cel puțin 51 de semnături ale deputaților.


Pub