PD: Șah la regină. A zădărnicit și a ratat șansa să instaleze un Guvern anti-criză și suntem aproape să revenim la covata spartă

Partidul Democrat regretă că Maia Sandu a „zădărnicit și a ratat șansa instalării unui Guvern anti-criză”, o șansă pe care democrații i-au oferit-o președintei când au ieșit din coaliția de guvernare.

Foto: UNIMEDIA

„Șah la regină.

În timp ce în Parlament are loc spectacolul „Guvernul care nu vrea să fie votat”, în culise nu se stă degeaba. Avem un nou potențial candidat la funcția de prim-ministru.

Urmează să discutăm noile circumstanțe cu echipa noastră.

Regretăm că deși, prin retragerea noastră de la guvernare, am oferit posibilitatea instalării unui guvern anti-criză, această ocazie a fost zădărnicită și deja ratată. E clar că, după ultimele anunțuri, povestea pescarului și peștișorului de aur se apropie de sfârșit, adică suntem tot mai aproape să revenim la covata spartă”, se arată într-un comunicat al PD.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a anunțat că deputații formațiunii pe care o conduce au semnat pentru un nou candidat la funcția de premier, iar Guvernul va fi unul de tranziție, ce va asigura funcționarea instituțiilor statului până la alegerile parlamentare anticipate.

Anunțul a fost făcut în timp ce în Parlament încă se dezbătea programul Guvernului Gavriliță, înaintat pentru a nu fi votat.

O decizie a Curții Constituționale stabilește că șeful statului este obligat să înainteze la funcția de premier candidatul înaintat cu cel puțin 51 de semnături ale deputaților.


Pub