Țîcu, către PAS și Maia Sandu: Ați ajuns la discreția lui Igor Dodon, care vă dă lecții de moralitate, vă aduce prim-ministru. Ceea ce urmează o să fie o bătaie de joc

Liderul PUN, Octavian Țîcu a criticat-o dur pe președinta țării și PAS. Într-un discurs de la tribuna Parlamentului, acesta a spus că „șefa statului și PAS-ul au rămas singuri în fața tuturor pentru că nu au intrat în esența votului din 15 noiembrie”. „Acum, ați ajuns la discreția lui Igor Dodon, care vă dă lecții de moralitate, vă aduce prim-ministru”, a declarat Țîcu.

Foto: UNIMEDIA

„Președinta Maia Sandu și PAS-ul au rămas singuri în fața tuturor, asta se datorează faptului că nu au înțeles esența votului din 15 noiembrie 2020. Singura cale pentru bunăstarea și prosperitatea generală este reîntregirea cu România. Ca un om care a crezut că mai important este debarcarea Guvernului Plahotniuc, Șor și Dodon, am fost unul dintre fondatorii blocului ACUM și v-am avertizat de nenumărate ori care sunt consecințele concubinajului cu socialiștii. Până la momentul în care Maia Sandu a fost trântită în cap chiar în acest Parlament și am fost unicul care a luat apărarea acestui Guvern de la această tribună, pentru că eu am înțeles spiritul blocului acum altfel decât voi”, a declarat Octavian Țîcu.

„Acum, ați ajuns la discreția lui Igor Dodon, care vă dă lecții de moralitate, vă aduce prim-ministru. Voi ați înțeles victoria din 15 noiembrie ca multe altele ca un merit personal al doamnei Maia Sandu, dar nu este așa. Din cauza asta, ați ajuns singuri și lucrurile o să se agraveze și mai mult. Ceea ce urmează o să fie o bătaie de joc.

Președinția statului nu este un SRL al statului. Așa ar trebui să fie și emanația acestui Guvern, trebuia să fie de consens. Nu vom închina unioniștii Maiei Sandu și PAS-ului. Acest avertisment să vă devină o lecție pentru următoarea tentativă pe care o veți avea. Să aveți capacitatea și discernământul pentru a reconfigura blocul ACUM, nu punând înainte rezultatul votului ca un beneficiu al partidului”, a adăugat deputatul.

Fostul șef de stat a menționat că PSRM vine cu un alt candidat la funcția de premier, iar Guvernul pe care îl va conduce va fi unul de tranziție, ce va asigura funcționarea instituțiilor statului până la alegerile parlamentare anticipate.

Anunțul a fost făcut în timp ce în Parlament încă se dezbătea programul Guvernului Gavriliță, înaintat pentru a nu fi votat.


Pub