Tânărul ce și-a omorât iubita de 16 ani s-ar fi sinucis, în penitenciarul 13

Tânărul de 18 ani, arestat după ce și-a ucis iubita, o minoră de 16 ani, s-ar fi sinucis, transmit mai multe surse media. Purtătoarea de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Lilia Guțan, a confirmat pentru UNIMEDIA că a fost înregistrat un caz de suicid în penitenciarul 13, dar nu a putut preciza dacă e vorba despre tânărul respectiv.

Foto: UNIMEDIA

„Cu referire la decesul înregistrat la data de 10 februarie 2021, în jurul orei 17:00, în Penitenciarul nr.13-Chișinău, ANP informează că, o persoană în vârstă de 18 ani, aflându-se conform programului în curtea de plimbare, a fost găsită în stare inconștientă de către un angajat, care a alertat medicii.

Imediat au fost întreprinse toate măsurile de resuscitare, cu anunțarea serviciilor de urgență, care au constatat decesul prin strangulare. Semne de moarte violentă nu au fost depistate.

În perioada detenției persoanei i-au fost efectuate evaluările necesare de către medici, psihologi, asistenți sociali și alți specialiști ai instituției penitenciare. La evidența psihologului, în grupe de risc nu s-a aflat, cazuri de automutilare sau tentative de suicid nu au fost înregistrate.

Pe cazul dat a fost sesizat IP Centru cu inițierea unei anchete ce urmează să stabilească circumstanțele producerii incidentului”, se arată într-un comunicat al instituției.

Amintim, adolescenta a fost găsită în apartamentul unde locuia împreună cu iubitul său.

Aceasta a fost înjunghiată de tănârul de 18 ani, care, potrivit poliției, și-ar fi recunoscut vina. Tragedia s-ar fi produs din cauza geloziei.


Pub