(video) Anticipate sau indicațiile Constituției. Ce spun fracțiunile după consultările cu Maia Sandu

Președinta țării, Maia Sandu, a avut o nouă rundă de discuții cu fracțiunile parlamentare după ce Guvernul Gavrilița nu a fost votat.

Foto: UNIMEDIA

(update) „Soluția sunt anticipate mai ales după ce a fost astăzi în Parlament. S-a reîncarnat alianța, cetățenii au văzut pe viu că ei se tem de anticipate și noi vom rămâne consecvenți și mergem pe linie. Din partea PAS reiterăm, vom face totul posibil să ajungem la anticipate”, a anunțat deputatul PAS, Igor Grosu.

(update) „Ce am avut astăzi în Parlament a fost un teatru al fățărniciei. Vom avea discuții cu echipa, inclusiv cu alte fracțiuni, dar și cu candidații, ulterior vom lua o decizie. Noi am avut discuții, unii colegi de ai mei au fost la discuții și cu socialiștii în privința doamnei Durleșteanu, am spus că nu vom susține, dar dacă va fi desemnată desigur vom discuta”, a menționat Candu.

(update) „Am informat despre crearea unei majorități, am depus documentele necesare, acceptul candidatului la prim-ministru. Suntem în așteptarea președintei să urmeze indicațiile constituției și să o desemneze pe Mariana Durleșteanu”, a anunțat Furculiță.

(update) Declarații de presă a făcut și Pavel Filip.

„M-au invitat să discutăm, dacă suntem de acord să ne punem semnăturile și nu am fost de acord. Poziția PD rămâne neschimbată, vom avea sa nu alegeri anticipate este de obligațiunea clasei politice și președintele să spună clar cum stau lucrurile în țară, cum se gestionează și cum se va gestiona în continuare, cine sunt cei care își asumă responsabiliattea de gestionare și da, am regretat această zi pierdută pentru RM”, a spus Filip.

(update) „Țara trebuie să aibă un Guvern funcțional și nu este vorba despre crearea unei majorități. Maia Sandu urmează să ia o decizie” a declarat Denis Ulanov.

(update) „Noi am reiterat poziția noastră la consultări!, a declarat Slusari, după consultările cu președinta.

(update) „Am înțeles pentru ce a fost acel circ, ca să tragă de timp. Ni s-a făcut și nouă oferta să participăm”, a declarat Pavel Filip.

(update) „Sper că nu este târziu, poate cele 54 de semnături poate ceva nu a ajuns și forma nu cu trebuie, și totuși mai avem marjă de manevră și să nu fie acceptată această alianță majoritată în caz contract situația devine foarte complicată”, a declarat Slusari.

Încep consultările la Președinție. Șefa statului, Maia Sandu, urmează să aibă discuții cu fiecare fracțiune, după ce Guvernul Gavrilița nu a fost votat.

Între timp, Guvernul Gavrilița nu a întrunit niciun vot și au apărut două candidaturi la funcția de prim-ministru, din partea PSRM și Platforma DA. Este vorba despre Mariana Durleșteanu și Andrei Năstase.


Pub