Microinvest și Fundația Soros Moldova ajută afacerile afectate de pandemie

Anul 2020 a fost plin de provocări pentru toți, inclusiv pentru cei din domeniul de afaceri, care au avut de înfruntat schimbări majore. În aceste perioade dificile, e important să beneficiezi de suport pentru afacerea ta, ca să mergi înainte și să nu-ți pierzi speranța și optimismul. Cu scopul de a sprijini afacerile afectate de pandemie, Microinvest împreună cu Fundația Soros Moldova lansează un proiect de finanțare destinat antreprenorilor.

Foto: Microinvest și Fundația Soros Moldova

Sprijinul oferit la momentul oportun e un accelerator în business, aducând după sine numeroase beneficii: îmbunătățirea proceselor de lucru, creșterea vânzărilor, dezvoltarea noilor direcții de business, dar și avantaje sociale, precum: locuri de muncă, dezvoltarea economiei, creșterea nivelului de trai. Microinvest mereu le vine în întâmpinare antreprenorilor care au nevoie de suport financiar pentru a-și dezvolta afacerea. Iar acum, mai mult ca niciodată, este alături de afacerile care au avut de suferit din cauza crizei COVID-19, oferindu-le cele mai favorabile condiții de creditare, compensarea dobânzii pentru primele 6 luni ale creditului și vacanță de plată pentru corpului creditului în toată această perioadă.

Afacerea ta are viitor! Ia acum un credit cu o porțiune de grant

Scopul proiectului lansat de Microinvest, cu suportul Fundației Soros Moldova, este de a sprijini investițiile afacerilor afectate de pandemie, pentru a trece mai ușor peste criza și dificultățile în care s-au pomenit din cauza COVID-19. Esența proiectului constă în subvenționarea dobânzii pentru primele 6 luni ale creditului, din sursele Fundației Soros Moldova și oferirea vacanței de plată pentru corpul creditului, din partea companiei Microinvest. Ceea ce înseamnă că, în prima jumătate de an, afacerea ta nu va avea de făcut nicio plată pentru credit și te vei putea concentra asupra celor mai importante scopuri de dezvoltare.

Suma minimă a creditelor cu porțiune de grant din cadrul proiectului constituie 100 000 lei, iar cea maximă – 1 000 000 lei. Oferta este valabilă în limita bugetului disponibil. De credite cu porțiune de grant pot beneficia afacerile din Republica Moldova, cu următoarele genuri de activitate:

  1. Comerț agro și cu amănuntul;
  2. Domeniul de producere;
  3. Servicii de transport (mărfuri și pasageri)
  4. HoReCa (industria hotelieră si a serviciilor alimentare);
  5. Industria cosmetică și de înfrumusețare.

Creditele cu porțiune de grant pot fi accesate doar de persoane juridice, care întrunesc toate criteriile de eligibilitate internă ale Microinvest. Astfel, aplicând pentru un credit business la Microinvest, beneficiezi de vacanță de plată pentru primele 6 luni ale creditului. Iar achitarea propriu-zisă va începe abia cu a șaptea lună. De asemenea, fiecare antreprenor va avea parte de cea mai înaltă calitate de deservire, consultație cu experți specializați și abordare individuală a afacerii, pentru a primi cea mai bună soluție.

„Pandemia COVID-19 a afectat viața multor oameni. Lucrătorii medicali au rolul central în asigurarea sănătății și păstrării vieții celor afectați de boală. În același timp, oamenii de afaceri au un rol la fel de important în a menține vie activitatea economică, care pentru societate înseamnă disponibilitatea produselor și serviciilor necesare, iar pentru miile de angajați înseamnă locuri de muncă și o sursă de existență. Pandemia, însă, a adus pierderi economice enorme, închiderea afacerilor și pierderea locurilor de muncă. Pentru a combate aceste efecte negative am luat decizia să susținem afacerile și, cu ajutorul colegilor de la Microinvest, să oferim o mână de ajutor antreprenorilor în sectoarele cruciale pentru economia națională”, a menționat Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova.

„Suntem bucuroși că putem să fim alături de antreprenorii care trăiesc perioade grele din cauza crizei COVID-19, iar acest sprijin financiar îi va ajuta să treacă mai ușor peste provocările acestui an. Mereu ne-am dorit să le oferim clienților noștri cele mai favorabile și flexibile condiții de creditare, mai ales celor din ramura business, care alcătuiesc o bună parte din portofoliul nostru. Împreună cu Fundația Soros Moldova vrem să contribuim la dezvoltarea afacerilor din Moldova, chiar și pe timp de pandemie. Credem că acest suport financiar va aduce după sine numeroase beneficii atât domeniului de afacerii, cât și domeniului economic și social”, a menționat Dumitru Svinarenco, director executiv al OCN Microinvest SRL.

Proiectul finanțat de Fundația Soros Moldova vine să susțină afacerile afectate de pandemie, prin oferirea unor credite cu porțiune de grant, cu dobândă subvenționată pentru primele 6 luni. Mai multe detalii despre condițiile și criteriile de eligibilitate găsești AICI.

______________________________________

Microinvest este o organizație de creditare nebancară, cu capital străin, care își desfășoară activitatea în Republica Moldova, începând cu anul 2003. Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare, din rândul organizațiilor de creditare nebancară din țară, Microinvest este compania cu cel mai mare portofoliu de credite. Oferim finanțare flexibilă pentru persoanele fizice și micul business, în condiții avantajoase și la momentul oportun.

Fundaţia Soros Moldova este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și nonprofit înfiinţată în 1992, de către filantropul George Soros. Scopul principal al organizației este promovarea valorilor societăţii deschise în Republica Moldova, prin elaborarea şi implementarea unui număr mare de proiecte în diverse domenii și derularea unor programe de granturi și proiecte operaționale.


// console.log('no ads situation')