(video) Ultima oră! Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița candidată la funcția de prim-ministru pentru a doua oară

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a anunțat că o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului, astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi am avut o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare, așa cum prevede Consituția. Tot astăzi, spre seară, pe adresa președinției a venit o scrisoare cu o propunere la candidat la funcția de prim-ministru semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Și aici vorbesc despre persoane care au fost supuse actului răpirii, care au fost ținute ostatice, de asemenea, persoane care au fost implicate în furtul miliardului și deputați care au schimbat mai multe partide politice și mai multe grupuri parlamentare și pe cazul unora dintre aceste acte de traseism politic există suspiciuni rezonabile de corupție și de presiune externă.

În aceste condiții, am decis înaintarea la funcția de candidat pentru funcția de prim-ministru a doamnei Natalia Gavrilița. I-am solicitat doamnei Gavrilița să creeze echipa, să pregătească programul și să le prezinte Parlamentului, a declarat Maia Sandu.

Urmărește live:

Amintim că șefa statului, Maia Sandu a convocat o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce Guvernul Gavrilița nu a întrunit niciun vot, iar ulterior au apărut două candidaturi la funcția de prim-ministru, din partea PSRM și Platforma DA. Este vorba despre Mariana Durleșteanu și Andrei Năstase.


Pub