(video) Liderul Platformei DA, Andrei Năstase: Am atenționat-o pe președintă despre posibilitatea creării unui astfel de scenariu

Liderul Platformei DA susține că a atenționat-o pe președinta țării, Maia Sandu, cu privire la posibilitatea creării unei majorități parlamentare între Dodon și Șor, având în vederea existența unei Hotărâri a CC care spune clar că în cazul în care există o majoritate parlamentară care propune un candidat, acesta ar urma să fie votat în Parlament.

Foto: UNIMEDIA

„Platforma DA a întins un colac de salvare pentru Președinție, dar mai ales pentru țara noastră. În condițiile în care acum aproape o lună de zile în urmă am atenționat asupra acestui pericol de formare pe modelul Plahotniuc-Dodon din 2019 a unei majorități parlamentare și pericolul că va fi înaintată de o candidatură de o majoritate formalizată de către Dodon și Șor, la fel am făcut și ieri seara când am mers la președintele țării, am atenționat-o pe doamna președintă asupra acestui lucru. Am atenționat-o că există niște rigori constituționale și Hotărârea CC de care n-ar trebui să-i lăsăm pe cei care au creat astăzi o majoritate, să se folosească. Iată de ce am venit cu ocandidatură a Platfomei DA, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că după decizia Maiei Sandu de a o înainta repetat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavrilița, fostul președinte al CC, Alexandru Tănase, a declarat că președinta țării trebuie să poarte discuții cu majoritatea de deputați, dacă aceasta s-a constituit, cu privire la desemnarea prim-ministrului Republicii Moldova.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a anunțat că o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Șefa statului, Maia Sandu a convocat o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce Guvernul Gavrilița nu a întrunit niciun vot, iar ulterior au apărut două candidaturi la funcția de prim-ministru, din partea PSRM și Platforma DA. Este vorba despre Mariana Durleșteanu și Andrei Năstase. Candidata propusă de PSRM este susținută de un grup de deputați din 54 de persoane.


Pub