Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Consultările de la Președinție.…

VIDEO Consultările de la Președinție. PAS: Vom face tot posibilul să ajungem la alegeri parlamentare anticipate; PDM: Nu vom susține candidatura Durleșteanu

Fracțiunile parlamentare au venit cu declarații de presă după ce au avut loc consultări cu președinta, Maia Sandu.

Igor Grosu, PAS: Noi vom face tot posibilul să ajungem la alegeri parlamentare anticipate. Trebuie să fie două tentative eșuate de votare a Guvernului.

Andrian Candu, Pro Moldova: Noi am fost consecvenți și mereu am declarat că suntem împotriva unei guvernări proaste. Suntem pentru schimbare. Acum suntem într-o criză politică.

Corneliu Furculiță, PSRM: Am avut asigurări și avem în continuare susținere. Suntem în așteptare ca președinta să urmeze Constituția. Suntem în așteptare ca președinta Sandu să urmeze prevederile Constituției. Considerăm că Mariana Durleșteanu este o candidatură potrivită.

Pavel Filip PDM: Noi nu vom susține candidatura Marianei Durleșteanu. Trebuie să existe o balanță. . Ni s-a făcut și nouă oferta să participăm. Am zis categoric nu, noi nu putem participa într-o asemenea componență. Iată avem deja trei candidați la funcția de prim-ministru.

Natalia Gavrilița și echipa ei nu au primit joi, votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chișinău. Niciun deputat nu a votat pentru învestirea Cabinetului de miniștri.

Potrivit Constituției, președinta R. Moldova, Maia Sandu, urmează să desemneze, pentru a doua oară, un candidat la funcția de premier.

PSRM a înaintat propriul candidat la funcția de premier, după ce au decis că nu îi vor acorda vot de încredere Guvernului Gavrilița. Despre asta a anunțat președintele socialiștilor, Igor Dodon, care a declarat că Mariana Durleșteanu este candidatul propus de socialiști.

Pentru desemnarea candidatei înaintată de PSRM la funcția de premier până acum au semnat deputații din PSRM, „ȘOR”, transfugii din platforma „Pentru Moldova”, dar și parlamentarii Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic.