Cea mai vârstnică persoană din Europa are 117 ani și tocmai a învins Covidul

O călugăriță franceză, care este cea mai în vârstă persoană din Europa, a supraviețuit virusului COVID-19. Aceasta are 117 ani. La mijlocul lunii ianuarie, Lucile Randon a aflat că este infectată, dar nu a prezentat simptome. „Nici măcar nu mi-am dat seama că o am”, a declarat ea pentru presa locală, scrie BBC.

Călugărița s-a izolat de ceilalți rezidenți din casa de bătrâni din Toulon, în sudul Franței, până nu s-a recuperat complet. 

„A avut mare noroc”, a spus David Tavella, purtătorul de cuvânt al casei de bătrâni. „Nu s-a temut de boală. Era foarte îngrijorată de ceilalți rezidenți, ca să nu-i infecteze”, a adăugat Tavella.

Lucile Randon s-a născut la 11 februarie 1904. Pe lângă faptul că este cea mai în vârstă persoană din Europa, ea este și a doua cea mai în vârstă persoană din lume, conform listei clasamentelor supercentenare mondiale a Grupului de cercetare a gerontologiei (GRG).

Când a fost întrebată dacă i-a fost frică să se infecteze, ea a recunoscut: „Nu, nu m-am speriat, pentru că nu mi-a fost frică să mor. Sunt fericită că sunt alături de voi, dar aș vrea să fiu în altă parte – să mă alătur fratelui meu mai mare, bunicului și celor pe care i-am pierdut”. 

Sursa foto: AFP

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.