18:56:54 28.03.2024
Stiri

Natalia Gavrilița, huiduită în Parlament de socialiști atunci când a început a vorbi în limba rusă: Lecția pe care i-a oferit-o deputatul Octavian Țîcu

Actualitate 11.02.2021 12:24 Vizualizări1584 Autor: Ziarul National
Natalia Gavrilița, huiduită în Parlament de socialiști atunci când a început a vorbi în limba rusă: Lecția pe care i-a oferit-o deputatul Octavian Țîcu


Candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavrilița, a ținut să spună și câteva fraze în limba rusă în timpul discursului său din Parlament, adresându-se cetățenilor R. Moldova, moment în care a fost huiduită de către deputații socialiști.

Ulterior, deputatul Octavian Țîcu i-a amintit Nataliei Gavrilița că, potrivit deciziei Curții Constituționale (CC) a R. Moldova din 21 ianuarie 2021, limba oficială și limba de comunicare interetnică în R. Moldova este limba română.

„Doamnă Gavrilița, observ o tendință inclusiv la doamna președinte și țin să vă spun și Dvs.: conform deciziei Curții Constituționale a R. Moldova din 21 ianuarie 2021, limba oficială și limba de comunicare interetnică în R. Moldova este limba română. Vă rog foarte mult să respectați această decizie a CC, pentru că este inadmisibil ca, din contul independenței și suveranității R. Moldova, să vă faceți capital politic PAS-ului, Dvs. și guvernării. Dacă aveți calități lingvistice, atunci conformați-vă drepturilor europene așa cum pretindeți și vorbiți limba ucraineană, găgăuză, poloneză, limba rusă, conform unei stratificări ce să reflecte componența etncă a R. Moldova”, i-a recomandat istoricul Țîcu Nataliei Gavrilița.

CITIȚI și DOC // ARGUMENTELE Curții Constituționale: „Tratamentul preferențial al limbii ruse în comparație cu celelalte limbi ale minorităților etnice, prin poziționarea ei la nivelul limbii de stat, contravine articolului 13 din Constituție”

„Eu vreau să ajung la inimile oamenilor, oricare limbă ar vorbi”, a fost scuza candidatei desemnate la funcția de premier, care s-a dovedit a fi pe placul socialistei Zinaida Greceanîi.

„E foarte bine să ajungi la inimile oamenilor. Înseamnă că există o limbă de comunicare interetnică în țara noastră pe care o înțelege majoritatea cetățenilor”, a declarat Zinaida Greceanîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md