14:58:26 28.03.2024
Stiri

Prima reacție a PAS, după ce Dodon a început să colecteze semnături pentru candidatura Marianei Durleșteanu: „Dodon e gata sa închine din nou țara lui Plahotniuc”

Actualitate 11.02.2021 12:42 Vizualizări3716 Autor: Ziarul National
Prima reacție a PAS, după ce Dodon a început să colecteze semnături pentru candidatura Marianei Durleșteanu: „Dodon e gata sa închine din nou țara lui Plahotniuc”


„Igor Dodon este gata să închine din nou țara lui Plahotniuc”, așa a comentat vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, decizia Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) de a evita alegerile parlamentare anticipate, prin înaintarea Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

„Dodon vrea să închine țara lui Șor și Plahotniuc, pentru a salva hoții din parlament. Frica Socialiștilor de alegeri și de votul oamenilor este mare. Nu vom admite recapturarea statului și revenirea lui Plahotniuc-Dodon-Șor. Vom apăra voința cetățenilor pentru anticipate. Vom apăra agenda președintelui de schimbare. Vom oferi cetățenilor dreptul de a curăța Parlamentul și vom aduce schimbarea pentru care au votat oamenii în noiembrie. Vom apăra țara de hoți, care se țin cu ghearele de fotoliile din parlament”, a scris Popșoi pe Facebook.

Deși spunea recent că alegerile anticipate vor avea loc în iunie 2021, Igor Dodon și socialiștii s-au sucit astăzi. Biroul Executiv al PSRM a decis astăzi să propună un candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba de fosta ministră a Finanțelor pe timpul comuniștilor, Mariana Durleșteanu, când socialista Zinaida Greceanîi ocupa funcția de premier.

„Lansăm inițiativa de a crea o majoritate parlamentară de cel puțin 51 de deputați pentru această candidatură de tranziție. Nu vorbim de niciun fel de alianță, este o majoritate tehnică pentru a salva țara. La această majoritate pot să adere toți deputații responsabili, inclusiv PAS. Numele candidatului la funcția de premier este Mariana Durleșteanu, fost Ambasador al R. Moldova la Londra și fost ministru al Finanțelor. Propunerea este constituțională. Orice fel de refuz din partea președintelui Maia Sandu va fi o gravă încălcare a Constituției”, a declarat Igor Dodon chiar în timp ce candidatul desemnat la funcția de premier, Natalia Gavrilița, răspundea la întrebările deputaților, înainte ca Parlamentul să decidă dacă îi acordă sau nu un vot de încredere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md