16:05:19 28.03.2024
Stiri

VIDEO // SUA dotează Armata Națională a R. Moldova: Echipament medical și logistic mobil în sumă de 250 de mii de dolari

Actualitate 11.02.2021 12:58 Vizualizări752 Autor: Ziarul National
VIDEO // SUA dotează Armata Națională a R. Moldova: Echipament medical și logistic mobil în sumă de 250 de mii de dolari


Un lot de echipament medical şi logistic mobil a fost oferit, miercuri, Ministerului Apărării de către Statele Unite ale Americii, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Brigada de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” .

Donația a fost oferită prin intermediul Ambasadei SUA la Chişinău, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Ambasadorul Dereck J. Hogan a menționat la eveniment că această donaţie simbolizează legăturile strânse între naţiunile noastre. „Acest sprijin constituie nu doar un ajutor pentru Forţele Armate ale Republicii Moldova, dar şi un beneficiu pentru cetăţenii ţării, care luptă cu pandemia COVID-19. Acest echipament va spori capabilităţile Armatei Naţionale de a sprijini mai bine eforturile autorităţilor civile ale Republicii Moldova şi drept rezultat, mai multe vieţi vor fi salvate”, a declarat Ambasadorul Hogan.

Donația americană, în sumă de aproximativ 250 000 de dolari, conține echipament medical şi logistic mobil, inclusiv cardio monitoare, lămpi bactericide, termometre cu infraroşu, concentratoare de oxigen, dezinfectante, containere sanitare, cabine de duş, cabine Bio WC, maşini automate de spălat.

SUA au donat anterior un alt lot de echipament, în valoare de 15 000 de dolari, destinat pentru protecția cadrelor medicale din Spitalul Clinic Militar Central și Centrul Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md