20:13:08 28.03.2024
Stiri

DOC // PSRM a COLECTAT deja 54 de semnături privind constituirea majorităţii parlamentare pentru susţinerea candidatului la funcţia de PREMIER, Mariana Durleşteanu

Actualitate 11.02.2021 17:31 Vizualizări1661 Autor: Ziarul National
DOC // PSRM  a COLECTAT deja 54 de semnături privind constituirea majorităţii parlamentare pentru susţinerea candidatului la funcţia de PREMIER, Mariana Durleşteanu


PSRM a publicat astăzi declarația privind constituirea majorității parlamentare pentru susținerea candidatului Mariana Durleșteanu. Documentul este semnat de parlamentarii socialişti, cei ai Platformei „Pentru Moldova" şi neafiliaţii Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc şi Alexandru Oleinic.

„54 de deputați au semnat, astăzi, crearea unei majorități parlamentare pentru înaintarea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Documentul, semnat în baza prevederilor constituționale, este transmis președintelui țării, pentru desemnarea oficială în calitate de prim-ministru a doamnei Mariana Durleșteanu", se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Socialiştii amintesc că, potrivit unei hotărâri a Curții Constituționale din 6 august 2020, în cazul în care este constituită o majoritate parlamentară formalizată, șeful statului este obligat să desemneze candidatul înaintat de această majoritate pentru funcția de prim-ministru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md