LIVE // Natalia Gavriliță, în Parlament: „Dragi deputați, vă rog să plecați din Parlament, să o faceți pentru copiii voștri”

Cornelia Cozonac
11/02/2021

Candidata desemnată de președintă la funcția de prim-ministru, Natalia Gavriliţa, a prezentat în Parlament programul de guvernare și garnitura sa guvernamentală. Natalia Gavriliță, care a anunțat că pledează pentru alegeri anticipate le-a cerut deputaților să plece din Parlament: „Dragi deputați, vă rog să plecați din Parlament, să o faceți pentru copiii voștri”.

Din echipa propusă de Natalia Gavrilița fac parte Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Rozalina Albu, ministrul Finanțelor, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Ion Luca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii și Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

„Astăzi facem un pas pentru a le da oamenilor ce-și doresc. Avem nevoie de un Parlament responsabil care să genereze soluții pentru țară, pentru cetățeni, nu pentru cei care îi fură. Vă invit să plecați din Parlament, să o faceți pentru copiii voștri. Oamenii își vor țara înapoi, iar schimbarea începe cu un parlament curat”, a spus Gavrilița. „În caz că vom fi votați, ne asumăm gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a menționat premierul desemnat.

Discursul integral al candidatei la funcția de prim-ministru poate fi găsit aici.  

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că formațiunea sa nu va susține Guvernul Gavriliță, pentru că nu vrea să participe la mimare exercițiului democratic. El a propsu ca președinta Maia Sandu trebuie să vină cu o nouă propunere, care să fie un guvern minoritar. „Și în doi ani se poate face ceva. Urgent să vină azi, nu mâine că va fi prea târziu, să propună azi un Guvern minoritar, cu mandat scurt”, a menționat Alexandru Slusari.

Și liderul PDM, Pavel Filip a spus că formațiunea sa nu va susține Guvernul Gavriliță: „Nu putem susține un guvern care nu vrea să fie votat”. 

Deputatul socialist Petru Burduja a declarat că programul de guvernare al Guvernului Gavriliță nu are acoperire financiară și formațiunea sa nu va pentru acest Guvern. Socialiștii au anunțat între timp că vor înainta o altă candidatură pentru funcția de prim-ministru-cea a fostei ministre de finanțe, pe timpul guvernării comuniștilor, Mariana Durleșteanu.    

Adrian Candu, liderul Pro Moldova, și-a exprimat păraree că ar fi fost bine să fie format un guvern de compromis pentru a scoate țara din situația dificilă în care se află.  

Ședința live poate fi urmărită mai jos. Sursa video: Privesc.eu

Cornelia Cozonac
11/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii