LIVE // Președinta Maia Sandu a demarat consultări cu fracțiunile parlamentare

Cornelia Cozonac
11/02/2021

Președinta Maia Sandu a demarat în după-amiaza zilei consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce Parlamentul a respins azi candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru și cabinetul de miniștri propus de ea. Consultările au loc la Președinție.  Cabinetul de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița, propus de Maia Sandu, nu a acumulat nici măcar un vot în cadrul ședinței Legislativului  în care a fost dezbătut programul de guvernare. 

Înainte de ședința Parlamentului liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că PSRM o propune la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu. Între timp în Parlament a fost constituită o majoritate parlamentară, formată din 54 de deputați, care au semnat pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

În discursurile din plenul Parlamentului și ulterior într-un briefing de presă Platforma DA a anunțat că este gata să creeze un Guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor anticipate și îl înaintează pe Andrei Năstase la funcția de premier.

Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este obligat să înceapă procedurile din nou, asta presupune consultări cu fracțiunile parlamentare și desemnarea unui nou candidat.

Cornelia Cozonac
11/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii