fbpx

video | Dodon și-a schimbat opinia? De la „nu accept un premier înaintat de transfugi” la o candidatură propusă cu Pentru Moldova

Se pare că liderul socialiștilor, Igor Dodon, și-a schimbat opinia. Dacă anterior acesta a declarat, de nenumărate ori, că nu ar accepta în ruptul capului o candidatură la funcția de prim-ministru propusă de deputați ai Partidului Șor, acum PSRM și platforma Pentru Moldova (formată din fracțiunea Șor și câțiva ex-democrați) formează o majoritate parlamentară, care a reușit să propună propriul candidat pentru fotoliul de șef al Guvernului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, în cadrul unei ediții a vlogului său, Dodon a spus ferm că nu o să accepte candidatura de prim-ministru înaintat de parlamentari transfugi.

„Eu nu o să accept candidatura de prim-ministru înaintat de transfugi. De ce? Să nu răspund de-atâta. Pentru că nu vreau ca în fruntea Guvernului să vină un om al lui Plahotniuc numit de Șor și Candu. Eu nu o să accept așa ceva”, a spus Dodon.

De menționat este faptul că aceeași poziție a fost publicată, la începutul lunii noiembrie 2020, și pe pagina web a formațiunii pe care o conduce. Mai mult, acolo Igor Dodon susținea că socialiștii vor face coaliție doar cu PDM, PAS și Platforma DA, declarație contrară ultimelor decizii luate de PSRM.

Precizăm că în Partidul Șor există doi deputați transfugi – Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc. Totoată, în platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și fracțiunea Șor, există mai mulți deputați care și-au părăsit partidele pentru a vota alături de Partidul Șor și a participa la evenimente și acțiuni publice ale formațiunii. Printre aceștia se numără Eleonora Graur, Corneliu Padnevici sau Sergiu Sîrbu.

ZUGO amintește că președintele fracțiunii socialiștilor în Legislativ, Corneliu Furculiță, a anunțat, oficial, că formațiunea PSRM va forma o majoritate parlamentară împreună cu deputații din Pentru Moldova, grup din care fac parte parlamentari din Partidul Șor, foști democrați, dar și foști membri Pro Moldova.

Totodată, Dodon a anunțat că socialiștii au propriul candidat la funcția de prim-ministru: Mariana Durleșteanu. Candidatura susținută de 54 de deputați a fost, însă, respinsă de președinta Maia Sandu, care a propus-o repetat pe Natalia Gavrilița drept candidată la funcția de premier.

Menționăm că, la 11 februarie curent, deputații nu au acordat votul de încredere Nataliei Gavrilița, desemnată, la 27 ianuarie, la funcția de prim-ministru de președinta Maia Sandu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button