fbpx

foto | Crește germeni, vlăstari și iarbă de grâu în mod organic în sera familiei cu suportul UE

Crește germeni, vlăstari și iarbă de grâu în mod organic în sera familiei și promovează prin propriul exemplu modul sănătos de viață, organizând programe de educație online – toate acestea, după ce a reușit să obțină suportul Uniunii Europene în lansarea unei afaceri sociale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucia Gavriliță este expertă în nutriție, certificată la nivel internațional și prin afacerea creată și-a propus să informeze cât mai mulți oameni despre beneficiile alimentației bazate pe plante, încurajându-i să-și îmbunătățească calitatea vieții.

Pentru a-și consolida afacerea, în anul 2019, aceasta a obținut un grant nerambursabil de 160.000 lei prin programul ODIMM „Femei în afaceri”, finanțat din bugetul de stat și cofinanțat de Uniunea Europeană prin proiectul „Suport pentru IMM-uri în zonele rurale”.

„Ideea afacerii a apărut după ce am revenit de la studii de peste hotare, a început natural odată cu cererea prietenilor și a celor apropiați. Apoi am aflat despre posibilitatea de a veni cu o idee de proiect la programul „Femei în afaceri”, am depus actele și peste șase săptămâni am primit răspunsul pozitiv”, susține antreprenoarea.

Cu banii obținuți, a instalat panouri solare necesare pentru procesul de creștere a microverdețurilor și a creat două programe de educație online în domeniul alimentației sănătoase.

„Este o afacere de suflet, nu suntem neapărat orientați spre profit. Vrem să ajutăm oamenii care au nevoie să se integreze în câmpul muncii și să-și asigure un venit stabil. Pe viitor îmi propun să investesc mai mult în programele educaționale”, precizează doamna Gavriliță.

În prezent, compania are opt angajați, dintre care patru persoane sunt cu grad de dizabilitate iar o persoană provine din mediu social vulnerabil. Astfel, conform legislației internaționale, se încadrează în categoria “întreprinderilor sociale” pentru că mai mult de 50% dintre angajați sunt persoane cu necesități speciale sau provin din medii defavorabile.

Una din prioritățile parteneriatului UE-Moldova în zonele rurale este dezvoltarea antreprenoriatului rural de succes, prin susținerea sectorului IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în zonele rurale. Uniunea Europeană, cu suportul de implementare a asistenței din partea Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, contribuie la dezvoltarea micilor afaceri, în special în zonele rurale și constituirea unei infrastructuri de suport în afaceri în regiuni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button