/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/UPDATE/ „Nu voi umbla pe la partide”. Durleșteanu sugerează fracțiunilor să găsească o strategie pentru anticipate

missing
11 februarie 2021, ora 21:51

UPDATE: Candidata propusă de către liderul socialiștilor Igor Dodon la șefia Guvernului a venit cu un comentariu la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8 cu privire la situația politică din țară. 

„Eu nu sunt parte a acestui proces și nu voi umbla pe la partide. Justiția urmează să facă această curățare a Parlamentului. Eu am zis că comunicarea mea va fi făcută prin Comisie și nu cu cei cu scheme”, a spus Mariana Durleșteanu.

Întrebată dacă este gata să-și asume un Guvern anti-criză, ea a spus că: „Asta și a fost decizia, să vin în această situație de criză și să fac reforme concrete. Fracțiunile trebuie să găsească o strategie pentru a declanșa alegeri anticipate”.

Știrea inițială: Mariana Durleșteanu spune că a fost asigurată că Partidul „ȘOR” nu va semna pentru înaintarea candidaturii sale la funcția de prim-ministră, într-un interviu pentru PRO TV. Ea a mai declarat că invitația a venit din partea mai multor partide politice, însa, ȘOR nu face parte din acestea.

Mariana Durleșteanu a dat asigurări că este un candidat apolitic și a acceptat invitația partidelor doar pentru a ajuta cetățenii Republicii Moldova. ,,Nu am fost propusa de către PSRM. Eu am fost propusă ca o persoană apolitică și am spus că vin pentru cetățenii RM, pentru a asigura o situație economică durabilă, a spus aceasta.

Astăzi liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că sunt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

După aceasta președinta Maia Sandu a declarat că o înaintează repetat candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră, iar Partidul Socialiștilor a anunțat că va ataca acest decret pe 12 februarie la Curtea Constituțională.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram