image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Alerta cu bombă la Judecătoria Ciocana a fost falsă: Ce pedeapsă riscă apelantul

UDPATE 12:55 // Alerta cu bombă de la Judecătoria Ciocana s-a dovedit a fi falsă. În urma verificării clădirii cât și a adiacentului de către specialiștii din cadrul seviciului „Bomteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru "Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism".

Totodată, forțele de ordine întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanei care a făcut apelul. Conform legislației, persoana care a făcut apelul riscă amendă de până la 42 500 sau pedeapsă cu închisoare de până la doi ani.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana de pe strada Mihail Sadoveanu. Echipajele speciale au evacuat toți oamenii care se afla în clădire, iar în prezent cei de la Bomteh activează la fața locului

Potrivit polției la ora 11:04 a fost făcut un apel telefonic de o femeie vorbitoare de limba rusă care a comunicat că în incinta sediului se află un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

Toate serviciile specializate activează la fața locului.

Poliția întreprinde toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul, toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Noutăţile partenerilor

comentarii: