image
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Un submarin japonez a lovit o navă când ieșea la suprafață și echipajul a sunat să ceară ajutor de pe un telefon mobil

Un submarin japonez a lovit o navă comercială în timp ce încerca să iasă la suprafață, informează BBC.

Trei membri ai echipajului submarinului au suferit răni ușoară în coliziunea care s-a produs luni, potrivit oficialilor japonezi.

Submarinul Soryu a suferit avarii la antenă și echipamentele de comunicații, iar pentru a raporta incidentul echipajul a fost nevoit să sune de pe un telefon mobil.

Ministrul Apărării din Japonia a calificat coliziunea din largul prefecturii Kochi ca fiind "foarte regretabilă". Nobuo Kishi a spus că submarinul Soryu era implicat într-un exercițiu militar când s-a produs incidentul. Echipajul submarinului a văzut vasul prin periscop, însă nu a mai avut timp să facă manevre de evitare.

Soryu este un submarin diesel care a intrat în serviciu în 2009. Potrivit oficialilor japonezi, submarinul de 84 de metri a fost capabil să-și continue deplasarea, întrucât daunele nu erau majore, scrie digi24.ro.

Bradley Martin, un fost căpitan al Marinei americane, contrazice aceste declarații. "Nu aș spune că daunele sunt minore. Submarinul nu se poate scufunda și nu poate comunica".

Nava comercială lovită, care ar fi înregistrată în Hong Kong, nu a fost avariată și nici nu a simtiț impactul coliziunii, potrivit secretarului general al guvernului japonez, Katsunobu Kato.

Autoritățile japoneze au lansat o investigație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: