image
Sursa foto: oficial.md

Un lot de ajutor umanitar oferit Republicii Moldova de către România va ajunge la Chișinău în următoarele zile

Un lot de ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, anunțat astăzi de Prim-ministrul României, Florin Câțu, va ajunge în zilele următoare la Chișinău, împreună cu o delegație din România. Anunțul a fost făcut de consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook.

Lotul constă din echipamente medicale de protecție - 5.000.000 de măști chirurgicale, 100.000 de măști FFP-3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuști nesterile.

„În următoarele câteva zile, o delegație din România va însoți transportul cu donația respectivă. Acest ajutor vine din partea României în urma vizitei dlui Președinte Klaus Iohannis la Chișinău și întâlnirilor cu oficiali înalți de la Brussels a doamnei președinte Maia Sandu. Grație muncii unei echipe de oameni cu care am avut o conlucrare deosebită, Republica Moldova a folosit ca excepție mecanismul de alerta în situații de urgență, reactivat de Comisia Europeană special pentru noi încă odată, prin care țările-membre UE pot oferi donații la cererea Republicii Moldova. Mulțumim României pentru umărul său permanent alături și tot ajutorul cu care s-au împărțit în aceste zile grele”, a scris pe Facebook Ala Nemerenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: