Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.02.2021

Reabilitarea a peste 36 de km ai Coridorului 10 va demara în primăvara anului curent

Reabilitarea a peste 36 de km ai Coridorului 10 va demara în primăvara anului curent

În cadrul unei întrevederi a conducerii Administrației de Stat a Drumurilor cu reprezentanții companiei ANT INSAAT MADEN SANAYI S.S. (Turcia) a fost pus în discuție progresul mobilizării antreprenorului și planul de acțiuni pentru începerea lucrărilor de îmbunătățire a 3 sectoare de drum cu o lungime totală de 36,5 km, parte a Coridorului 10.

La moment, pe sectoarele ce tranzitează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina sunt efectuate lucrări de mentenanță, circulația rutieră fiind asigurată în condiții de iarnă.

,,Lucrările care asigură conexiunea dintre traseele naționale R6 și R20 vor demara în primăvara anului curent. Monitorizăm continuu acțiunile întreprinse de antreprenor pentru o executare calitativă, în corespundere cu normativele și standardele în vigoare, a lucrărilor de îmbunătățire a Coridorului 10’’, a conchis Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Contractul cu ANT a fost semnat la începutul lunii septembrie a anului 2020, cu un termen de executare integrală a lucrărilor către sfarșitul lunii martie 2022.

Proiectul are o valoare de circa 364 milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit de Banca Mondială.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus