ROMÂNIA

De ce nu au ajuns cele 200 de MII de doze de vaccin promise de România

„Susținerea procesului de vaccinare anti-COVID-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare”, a promis președintele României, Klaus Iohannis în cadrul briefingului de presă din 29 decembrie, susținut la Chișinău alături de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Participând la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, ministra în exercițiu a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a fost întrebată de ce cele 200 de mii de doze de vaccin promise de Klaus Iohannis așa și nu au mai ajuns în țara noastră.

„Este o procedură care ține de cerințele Consiliului Europei. Sunt mai multe coordonări la nivel de comunitate europeană, deoarece România este membru al Uniunii Europene. Respectiv, în cadrul întrevederii care a fost organizată între reprezentanții Ministerului Sănătății din România și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost stabilite anumite etape. Urmează să fie încheiate două acorduri între țări pentru a avea posibilitatea de a furniza acest lot de vaccinuri și pe care îl așteptăm”, a declarat Tatiana Zatîc.

În aceeași ordine de idei, ministra Sănătății a opinat că cele 200 de mii de doze de vaccin ar fi „un suport esențial pentru Republica Moldova” și a dat asigurări că acesta „va fi utilizat după buna destinație de către sistemul de sănătate”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *