Sport

Liga Campionilor vine la Bucureşti. UEFA a decis: Altetico Madrid şi Chelsea joacă pe Arena Naţională

Veste dulce-amară pentru fanii fotbalului din România! Un meci de mare calibru se va juca peste două săptămâni la Bucureşti, pe Arena Naţională. Din păcate însă, spectatorii nu vor avea acces la această partidă.

Meci fabulos în Champions League pe 23 februarie la Bucureşti

Este vorba despre partida Atletico Madrid – Chelsea din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor.

“Ca urmare a restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, gazdele jocului Atletico Madrid – Chelsea împreună cu UEFA au decis, cu aprobarea autorităților din țara noastră și cu sprijinul FRF, ca partida să fie mutată pe Arena Națională din București.

Meciul din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor este programat marți, 23 februarie 2021, de la ora 22:00, și se va disputa fără spectatori”, precizează Federaţia Română de Fotbal într-un comunicat.

Jucătorii de la Chelsea nu au voie să intre în Spania

Marţi, spaniolii de la Atletico Madrid că echipa Chelsea Londra nu va putea intra în Spania pentru meciul tur din 23 februarie, programat în optimile Ligii Campionilor, din cauza restricţiilor impuse de guvernul spaniol contra noilor tulpini de COVID-19, iar împreună cu UEFA va decide miercuri locul de desfăşurare.

Guvernul Spaniei nu va autoriza intrarea în ţară a echipei Chelsea, din cauza prelungirii până la 2 martie a restricţiilor împotriva zborurilor provenind din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia, care au mutaţii virulente ale noului coronavirus, cu excepţia cetăţenilor spanioli şi rezidenţi în Spania şi Andorra.

Mai multe meciuri din Liga Campionilor şi Europa League au fost mutate în alte locaţii
UEFA a fost nevoită să facă modifice locurile de disputare ale meciuri, din cauza pandemiei de coronavirus, atât în Liga Campionilor, cât şi în Europa League.

În Liga Campionilor, duelurile dintre RB Leipzig şi FC Liverpool, prevăzut pe 16 februarie, respectiv Borussia Monechengladbach şi Manchester City (24 februarie) se vor juca la Budapesta. În Europa League, trei meciuri din şaisprezecimi se vor disputa în alte locuri decât cele iniţiale pe 18 februarie: Molde – Hoffenheim va avea loc la Villarreal, Real Sociedad – Manchester United la Torino, iar Benfica Lisabona – Arsenal Londra la Roma, scrie Agerpres.

Arena Naţională este deja un stadion cu prestigiu la nivel european

“Arena Națională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste 4 luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din grupa C și o optime de finală. De asemenea, Arena va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Athletic Bilbao.

La Arena Națională a fost deja formată echipa de organizare ”EURO 2020 la București” care, împreună cu departamentul Evenimente FRF, va sprijini UEFA pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentului din Liga Campionilor”, reamintesc cei de la FRF. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *