Procuratura Anticorupție a pornit o investigație pe situația creată la Calea Ferată din Moldova

Procuratura Anticorupție a pornit o investigație pe situația creată la Calea Ferată din Moldova. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA, Igor Munteanu. Un pachet de sesizări și materiale pe faptele comise în cadrul CFM eu fost transmite Procuraturii Anticorupție încă la începutul lunii, pe 2 februarie.

Foto: CFM

„Am fost informat astăzi, 10 februarie, de către Procuratura Anticorupție (scris.N.14.01), despre pornirea investigării comiterii acestor ilegalități, legate de sifonarea avutului public, delapidări, furturi, extorcări de bani și alte delicte, etc în benenficiul unor grupuri organizate. Situația actuală a CFM este critică, iar măsurile luate recent de sistare a transportului de pasageri, măsluiri de achiziții, nu fac decât să îngreleze situația ramurii feroviare din RM și răspunderile unor oficiali pe acest domeniu strategic.

Așteptăm fapte concrete și profesionalism dovedit!”, a scris deputatul.

„Comisia Parlamentară de control al finanțelor publice va continua să monitorizeze gestionarea resurselor financiare și a patrimoniului public de către Î.S. CFM, conform Deciziei Comisiei de control al finanțelor publice din 2.02.2021 și raportului de audit de conformitate al Curții de Conturi (hot. din 17 decembrie, 2020) cu privire la recomandările adresate Consiliului de Administrare”, a mai adăugat acesta.

Plenul Parlamentului a aprobat crearea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. În termen de până la 60 de zile, Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.


Pub