Un funcționar public din Israel de 75 de ani, condamnat pentru viol, reținut la Chișinău: De câți ani se ascundea în Moldova

Un bărbat din Israel, în vârstă de 75 de ani, condamnat la 42 de ani de detenție pentru viol, hărțuire sexuală și fapte indecente în timp de deținea o funcția publică, a fost reținut de autoritățile din țară. Acesta urmează să fie prezentat în fața instanței de judecată, pentru a confirma mandatul de arest și ulterior să fie pregătite actele pentru extrădare.

Bărbatul de 75 de ani se ascundea pe teritoriul Republicii Moldova de opt ani, cu acte de identitate false ale Republicii Bulgaria.

Acesta a fost localizat și reținut datorită măsurilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată în comun cu ofițerii Direcției Analiză ale Inspectoratului Național de Investigații și Direcției de cooperare internațională polițienească a IGP.

Acțiunile s-au desfășurat în colaborare cu atașatul Poliției și al Ministerului de Securitate Publică din Statul Israel pentru statele membre CSI și țările Baltice.


Pub