Cu 2 kg de chihlimbar, fixate de talie, un moldovean s-a pornit „să cucerească” Marele Bazar din Turcia

Un moldovean intenționa să ajungă cu 2 kilograme de chihlimbar în Turcia. Fixate în jurul taliei, acesta a fost descoperit la trecerea de frontieră „Giurgiulești-Galați” în această dimineață, în jurul orei 03:00.

Foto: border.gov.md

Bărbatul s-a apropiat la punctul de trecere în jurul orei 03:00, pe direcția ieșire din Republica Moldova. Acesta se afla la volanul unui Ford Galaxy, având la bord câțiva pasageri.

Unul dintre pasageri, moldovean, domiciliat la Comrat, a fost supus verificărilor după ce a dat de bănuit. Drept urmare, ascunse sub haine, polițiștii de frontieră au descoperit o cantitate de 2,1 kg de coliere din piatră asemănătoare chihlimbarului. Acestea erau fixate în jurul taliei bărbatului de 28 de ani. Întrebat despre cele depistate, tânărul a comunicat că ar fi procurat bunurile din regiunea transnistreană și intenționa să le comercializeze în Turcia.

Pe numele persoanei, polițiștii de frontieră au întocmit un proces verbal de audiere și constatare a faptei. Materialele acumulate, împreună cu marfa, vor fi transmise Serviciului Vamal, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Pub