Un avion Air Moldova plin cu pasageri, care urma să ajungă astăzi la Chișinău, oprit pe aeroportul din Dublin, din cauza unei datorii

Un avion Air Moldova care urma să ajungă la Chișinău a fost oprit pe aeroportul din Dublin în această dimineață. Cauza ar fi o datorie acumulată în urma încheierii unui contract de către conducerea anterioară a companiei aeriene. Într-un comunicat de presă, emis de companie, se menționează că pasagerii care urmau să vină în Moldova vor fi transportați la Chișinău pe 13 februarie.

Foto: UNIMEDIA

„În legătură cu introducerea unor măsuri restrictive asupra zborurilor cauzate de pandemia Covid-19, lipsa mijloacelor financiare a dus la suspendarea plăților datoriei acumulate. Astfel, pe 9 februarie, după zborul 9U 831 Chișinău-Dublin, aeronava Airbus 319 ER-AXL după aterizarea în Dublin nu a primit permisiunea de a zbura înapoi spre Chișinău.

Această acțiune este fără precedent în istoria companiei Air Moldova. În acest moment, s-a ajuns la un acord pentru a rezolva problema controversată”, menționează Air Moldova.

Toți pasagerii zborului Dublin-Chișinău au beneficiat de cazare la hotel, li s-a asigurat hrană, precum și sprijinul informațional necesar, iar toate cheltuielile au fost acoperite de compania Air Moldova.


Pub