Misiune imposibilă: O ambulanță a parcurs 4000 de km pentru a îndeplini o ultimă dorință a unui pacient din Chișinău

O ambulanță de la Crucea Roșie din Italia a parcurs peste 4000 de kilometri, pentru un total de peste 50 de ore conducând încolo și înapoi, pentru a îndeplini dorința uui bărbat de 60 de ani, originar din Republica Moldova, grav bolnav. Acesta a vrut să-și revadă familia, să-i îmbrățișeze pe cei dragi, după ce starea de sănătate s-a agravat.

Foto: mbnews.i

Bărbatul a plecat în Italia pentru a primi un tratament, iar când starea lui de sănătate s-a agravat, a cerut să-i mai poată îmbrățișa o dată pe cei dragi, care se aflau în Moldova, scrie presa din Italia.

„Pentru a îndeplini dorința pacientului nostru, trei dintre noi am plecat, doi operatori împreună cu președintele comitetului local, Matteo D'Alessandro. Am pornit la drum și l-am însoțit pe bărbat până la destinație: am plecat pe 26 ianuarie, în jurul orei 18.00, după ce am făcut toate analizele, și am mers aproximativ 30 de ore până am ajuns în Moldova. În ultimii 150 km, am avut de-a face cu o furtună teribilă de zăpadăși temperaturi chiar sub -10 grade. Am continuat cu 30 km pe oră, după ce am montat lanțurile și trebuie să spun că a fost destul de dificil să păstrăm nu numai atenția, ci și ambulanța pe drum. Am ajuns la destinație pe 29 ianuarie 2021, în toiul nopții ”, spune Niccolò Brembilla, unul dintre operatorii care au participat la realizarea misiunii.

Operatorul mai spune că la Chișinău au fost întâmpinați de o altă ambulanță. Din fericire, starea pacientului era stabilă și astfel acesta a reușit în cele din urmă să ajungă la el acasă și să-și îmbrățișeze din nou pe cei dragi. „Prin urmare, misiunea noastră a avut succes. Trebuia doar să ne întoarcem înapoi în Italia.”


Pub