România acordă R. Moldova echipamente medicale în valoare de circa 48 milioane de lei

România acordă Republicii Moldova un ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, în efortul combaterii pandemiei Covid-19. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul României, Florin Cîţu. Donația făcută va consta în primă fază, în echipamente de protecție medicală în sumă de aproape 11 milioane de roni (peste 47 mln de lei moldovenești).

Foto: UNIMEDIA

Lotul constă în echipamente medicale de protecție - 5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP-3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuști nesterile. Acestea vor ajunge la Chișinău în perioada 11 - 13 februarie.

„În următoarele câteva zile, o delegație din România va însoți transportul cu donația respectivă. Acest ajutor vine din partea României în urma vizitei dlui Președinte Klaus Iohannis la Chișinău și întâlnirilor cu oficiali înalți de la Brussels a Doamnei Președinte Maia Sandu. Grație muncii unei echipe de oameni cu care eu am avut o conlucrare deosebită, Republica Moldova a putut folosi ca excepție mecanismul de alerta în situații de urgență, reactivat de Comisia Europeană special pentru noi încă odată, prin care țările-membre UE pot oferi donații la cererea Republicii Moldova. Mulțumesc pentru operativitate echipelor MAE, MSMPS, MAI și IGSE”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.


Pub