Mandatul de arest pe numele ex-deputatului român, Cristian Rizea a fost prelungit cu încă 30 zile

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, va mai sta încă 30 de zile în arest preventiv, după ce instanţa i-a prelungit mandatul de arestare.

Foto: adevarul.ro

„Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privinţa lui Rizea. Fostul deputat român se află la Peniteniciarul nr. 13 din Chişinău”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, pentru RFI.

Pe 3 noiembrie 2020, fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău.

Oamenii legii au menționat că i-a fost retrasă cetățenia prin decretul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ.

Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România.

Amintim că în dimineața de 3 noiembrie, șeful statului Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

Cristian Rizea a venit cu o recție mai târziu.

„Dragi români, infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusă de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc pentru a retrage în mod abuziv cetațenia Republicii Moldova. Mă voi lupta în instanță aici la Chișinău și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși”, a menționat acesta.


Pub