Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Motivul pentru care o senatoare…

Motivul pentru care o senatoare de peste Prut a fost dată afară din grupul AUR: un coleg de partid a cerut să-i fie tăiat microfonul

Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost exclusă, miercuri, 10 februarie, din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), după un moment petrecut în Parlament, în care susținea că vaccinul Pfizer/BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”. Sorin Lavric, coleg de grup parlamentar, ar fi cerut ca microfonul să fie tăiat în timp ce vorbea senatoarea, drept urmare Diana Șoșoacă l-a acuzat pe acesta de „misoginism sau politically correct”.

Diana Șoșoacă este „colerică, emană numai energie negativă”, a spus Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR, pentru Digi24, despre excluderea senatoarei din grupul parlamentar AUR. El a adăugat că, după cearta din Parlament pe tema vaccinurilor, a vorbit cu George Simion, președintele partidului, și i-a propus să o dea afară din grup, iar în Biroul Central „toți au fost de acord cu excluderea”.

Conducerea AUR a confirmat excluderea Dianei Șoșoacă din grupul parlamentar, pentru că „a adus atingere intereselor și imaginii partidului”.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, precizează Biroul Național de Conducere.

Perspectiva divorțului dintre AUR și doamna Sosoaca plutea în aer, însă am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeții putem să îi hrănim spiritul coleric. Nu s-a putut. Ea nu poate fi înfrânată cu nimic. Probabil că nici cu ea însăși nu se poate privi în oglindă. Astăzi, picătura care a umplut paharul a fost scandalul pe care l-a iscat în plenul Senatului. Eu eram în dreapta doamnei președinte, Anca Dragu, când doamna Șoșoacă, pentru că nu i s-au alocat minutele care oricum nu i se cuveneau potrivit algoritmului pentru declarații politice, a făcut scandal și a început să o insulte pe doamna președinte și pe domnul Ciprian Bucur (secretar general al Senatui). La sfârșit, după ce i s-a oprit microfonul, început să urle în sală. A plecat urlând, i-a făcut pe domnul Bucur și pe doamna Anca Dragu infractori”, a spus Sorin Lavric, pentru Digi24.

Diana Șoșoacă a susținut astăzi un discurs de la tribuna Parlamentului, în care a susținut, fără să prezinte vreo dovadă, că „femeile sunt omorâte și se distruge matricea națională a poporului român! Puteți să mă amendați, puteți să faceți ce vreți, adevărul va ieși la iveală! Omorâti România pas cu pas, vaccinând femeile, care duce la sterlitate”.

Discursul său a fost însă întrerupt, iar microfonul a fost tăiat.

Intervenția a fost transmisă live pe pagina de Facebook a senatoarei, unde Diana Șoșoacă a adăugat: „Declarație politică întreruptă de Biroul Permanent al Senatului.
Pentru declarații politice, politicianul nu răspunde. Este singura șansă să spui ADEVĂRUL, așa cum îl cunoști! A deranjat adevărul despre efectele adverse ale vaccinării, susținute de cercetările Pfizer Biontech și acuzațiile împotriva clasei politice care distrug poporul român! Dacă toată lumea vrea să ascundă adevărul, EU NU SUNT DISPUSĂ LA ACEST COMPROMIS!”

După câteva ore, ea a scris un alt mesaj, cu majuscule: „DACA TOATA LUMEA VREA SA ASCUNDA ADEVARUL, EU NU SUNT DISPUSA LA ACEST COMPROMIS!”

Ulterior, Diana Șoșoacă a mai postat pe Facebook un alt mesaj: „Culmea este că și reprezentantul AUR în Biroul Permanent, Senatorul Sorin Lavric, a solicitat să mi se închidă microfonul! Misoginism sau „politically correct”?”

MAI MULTE DETALII AICI: Moldoveanul Boris Volosatîi, care nu a ajuns în Legislativul de la Chișinău, ajunge deputat în Parlamentul României: „Am să pun prioritatea națională mai sus decât interesul personal”