11:32:37 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Droguri duse de moldoveni în Uniunea Europeană: Marijuana de un MILION de lei, confiscată de la un grup criminal. Judecătorii i-au trimis acasă pe cei care coordonau „afacerea”

Actualitate 10.02.2021 16:27 Vizualizări977 Autor: Ziarul National
VIDEO // Droguri duse de moldoveni în Uniunea Europeană: Marijuana de un MILION de lei, confiscată de la un grup criminal. Judecătorii i-au trimis acasă pe cei care coordonau „afacerea”


O grupare criminală formată din cinci cetățeni moldoveni ducea droguri în statele Uniunii Europene, tranzitând teritoriul României.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că trei inși au fost reținuți în flagrant delict, atunci când transportau opt kilograme de marijuana, iar la scurt timp au fost identificați și capii grupării - doi inși care finanțau și organizau activitatea acesteia.

Gruparea a fost documentată în ultimele patru luni, iar valoarea marijuanei confiscate se ridică pe piața neagră circa un milion de lei.

De asemenea, oamenii legii au găsit 10 mii de dolari care ar proveni din activitatea criminală, telefoane mobile folosite la conducerea activității criminale, precum și ciorne care conțin amănunte importante cu privire la etapele infracționale și implicarea fiecărui membru al grupului criminal.

Cei cinci bărbați reținuți au vârste cuprinse între 25 și 43 de ani. Procurorii PCCOCS au solicitat plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a tuturor membrilor reținuți, însă instanța de judecată a admis parțial demersurile procurorilor, astfel încât trei membri au fost plasați în arest preventiv, iar alții doi – anume cei care, potrivit materialelor anchetei, sunt organizatorii și finanțatorii grupului criminal – au fost plasați în arest la domiciliu.

Procurorii și-au exprimat dezacordul cu privire la aplicarea măsurii arestului la domiciliu și au contestat aceste încheieri ale Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, la Curtea de Apel Chișinău.

Persoanele găsite vinovate în acest caz riscă până la 15 ani de închisoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md