16:22:22 25.04.2024
Stiri

Justificările lui Igor Dodon, căruia Ambasada Federației Ruse i-a REZERVAT un loc pentru cursa Chișinău – Moscova: „În calitate de cetățean al R. Moldova, fără vreo funcție de stat, sunt în drept să mă deplasez în orice țară…”

Actualitate 10.02.2021 18:55 Vizualizări2366 Autor: Ziarul National
Justificările lui Igor Dodon, căruia Ambasada Federației Ruse i-a REZERVAT un loc pentru cursa Chișinău – Moscova: „În calitate de cetățean al R. Moldova, fără vreo funcție de stat, sunt în drept să mă deplasez în orice țară…”


Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, recunoaște autenticitatea scrisorii Ambasadei Rusiei în R. Moldova, prin care i s-a rezervat un loc în avionul de pe cursa Chișinău – Moscova. Fostul președinte susține că e o „procedură firescă”, care are legătură cu pandemia COVID-19.

Potrivit lui Dodon, Ambasada Rusiei procedează de asemenea manieră întotdeauna când există „invitație specială” din partea unei instituții de stat din Federația Rusă.

Citește și: DOC // Dodon pleacă de URGENȚĂ la Moscova: Ambasada Rusiei i-a REZERVAT socialistului bilet la AVION

„În calitate de cetățean al R. Moldova, fără vreo funcție de stat, sunt în drept să mă deplasez în orice țară, la fel cum poate face fiecare cetățean de-al nostru. Cât privește scrisoarea la care faceți trimitere, conform procedurii legale, acum, în perioada de pandemie, cetățenii moldoveni pot intra în Federația Rusă doar dacă este o invitație specială din partea unei instituții de stat ori în cazul în care există o recomandare din partea Ambasadei Federației Ruse la Chișinău”, a declarat Igor Dodon pentru Deschide.md, prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt, Carmena Sterpu.

Chiar dacă vorbește mai sus despre o „invitație specială” din partea unei instituții de stat din Rusia, Dodon afirmă că vizita de mâine, 11 februarie, de la Moscova ar fi „una personală”.

„Vizita la Moscova este una personală. Deci, e vorba de o procedură legată de restricțiile de zbor în contextul pandemiei, fără alte implicații decât recomandarea Ambasadei statului vizitat”, a punctat Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md