O persoană de 116 ani a trecut de COVID-19 fără complicații. Femeia a declarat că nici nu bănuia că ar fi fost infectată

_116886429_gettyimages-1200012759
Foto: BBC

Lucile Randon, originară din Franța, în vârstă de 116 ani s-a tratat de COVID chiar înainte de propria zi de naștere. Ea a obținut rezultatul pozitiv la testul de coronavirus în 16 ianuarie, dar nu a prezentat simptome de infectare.

Atunci când a fost diagnosticată cu COVID, Lucile s-a izolat de ceilalți rezidenți din casa de bătrâni din Toulon, sudul Franței, în care stătea, iar acum este considerată complet recuperată.

Sora Andre (cum i se mai zice), care este orbă și se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile, așteaptă acum cu nerăbdare să-și sărbătorească ziua de naștere joi – deși va marca sărbătoarea cu un grup mai mic de oameni decât de obicei.

„A avut mare noroc”, a spus David Tavella, purtătorul de cuvânt al casei de bătrâni Sainte Catherine Labouré.

El a declarat pentru ziarul Var Matin: „Ea nu m-a întrebat despre sănătatea ei, ci despre modul ei de viața. De exemplu, a vrut să știe dacă orele de masă sau de culcare se vor schimba. Nu s-a temut de boală. Pe de altă parte, era foarte îngrijorată de ceilalți rezidenți”.

Sora Andre s-a născut la 11 februarie 1904. Pe lângă faptul că este cea mai în vârstă persoană din Europa, ea este și a doua cea mai în vârstă persoană vie din lume, conform listei clasamentelor supercentenare mondiale a Grupului de cercetare a gerontologiei (GRG).

Conform BBC, când a fost întrebată de radioul francez BFM dacă i-a fost frică să nu aibă Covid, sora Andre a spus:

„Nu, nu m-am speriat, pentru că nu mi-a fost frică să mor. Sunt fericit că sunt alături de tine, dar aș vrea să fiu în altă parte – să mă alătur fratelui meu mai mare, al bunicului și al bunicii mele”.

Acest caz este o excepție, iar conform statisticilor, persoanele cu vârsta de la 50 de ani sunt cele mai afectate de COVID-19. Aveți grijă de sănătate și țineți cont de toate măsurile de protecție împotriva infectării cu coronavirus!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente