fbpx

video | S-au dat drept adepții aşa-zisului hoţ în lege „Micu”. Un bărbat și două femei, cercetați pentru șantaj

Trei persoane, printre care un bărbat cu vârsta de 43 ani şi două femei cu vârstele de 38 şi, respectiv, 33 de ani, au fost reţinute de către ofiţerii Direcţiei investigaţii criminalitate organizată a INI, în colaborare cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani al municipiului Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Membrii grupului infracţional ar fi identificat victima, un bărbat cu vârsta de 44 de ani, din rândurile şoferilor de rute internaţionale, în anturajul căruia ar fi fost infiltrată o femeie. După ce ultimii s-au distrat o noapte într-un local şi victima a adormit, acesteia i-au fost sustrase mijloace băneşti în sumă de 1800 de euro, telefonul mobil în valoare de 1000 de euro şi actele personale.

Victimei i-a fost stabilită o întâlnire într-un restaurant din capitală, în urma căreia bănuiţii, menţionându-şi apartenenţa la aşa zisul „hoţ în lege„ alias „Micu”, ar fi estorcat de la victimă suma de 700 euro, ameninţând bărbatul cu deteriorarea actelor personale sustrase şi răspândirea unor ştiri defăimătoare despre acesta.

Suspecţii au fost reţinuţi în flagrant delict, în timpul primirii mijloacelor băneşti estorcate. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecţilor au fost depistate și ridicate actele personale, cardurile bancare și telefonul mobil sustras de la victimă.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj, doi dintre suspecți fiind plasaţi în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar una dintre femei în arest la domiciliu.

Dacă le va fi demonstrată vinovăția aceștia riscă privaţiune de libertate pe un termen de la șapte la 10 ani. Este de menţionat că liderul grupului infracţional nu este la prima abatere, anterior ispăşind pedepse privative de libertate cu un termen total de 16 ani, iar la momentul reţinerii era anunţat în căutare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button