fbpx

foto | O ambulanță din Italia a parcurs patru mii de kilometri pentru ca un moldovean să-și revadă familia la Chișinău

O ambulanță de la Crucea Roșie din Italia a parcurs patru mii de kilometri până la Chișinău pentru ca un moldovean să-și revadă familia, după ce starea sa de sănătate s-a agravat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei mai dificili au fost ultimii 150 de kilometri, întrucât ambulanța a fost nevoită să se deplaseze în condiții meteo complicate, scrie mbnews.it.

Misiunea a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, iar traseul dus-întors a durat 50 de ore. Pentru ca dorința moldoveanului grav bolnav în vârstă de 60 de ani să fie realizată, rudele au spus că au achitat peste 4000 de euro.

„Pentru a realiza realitatea visului pacientului nostru, am plecat trei dintre noi, doi operatori împreună cu președintele comitetului local, Matteo D’Alessandro. Am pornit pe drum și l-am însoțit pe bărbat până la destinația sa.

Am plecat pe 26 ianuarie, în jurul orei 18.00 și am călătorit aproximativ 30 de ore în fiecare direcție, către capitala Moldovei. În ultimii 150 km am avut de-a face cu o furtună teribilă de zăpadă și temperaturi chiar sub –10 grade Celsius. Am continuat să mergem cu 30 km pe oră. Am ajuns la destinație pe 29 ianuarie, în toiul nopții. 

Acolo am întâlnit o altă ambulanță medicală, pentru o reevaluare a sănătății pacientului, întrucât pe parcursul întregii călătorii a fost asistat doar de noi operatorii. Din fericire, situația s-a dovedit stabilă și astfel pacientul nostru a reușit în cele din urmă să ajungă la el acasă și să-și îmbrățișeze din nou pe cei dragi”, spune Niccolò Brembilla, unul dintre operatorii care au participat la călătorie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button