/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Începând de mâine, gropile de pe străzile Capitalei vor fi plombate cu asfalt rece  

missing
10 februarie 2021, ora 21:44

Odată cu topirea zăpezii, se înmulțesc gropile din asfalt. Povestea este una veche și deja pare să nu mai aibă un final fericit. Ca de obicei, conducătorii auto sunt cei mai indignați. Ei spun că, din cauza gropilor, se circulă cu dificultate, după care mai sunt nevoiți să suporte și cheltuieli suplimentare pentru reparația mașinilor.

Pentru a mai astupa gurile oamenilor, cei de la Întreprinderea municipală  EXDRUPO anunță că, de mâine, vor relua lucrările de plombare a găurilor cu asfalt rece. Prioritare vor fi arterele principale, după care vor urma cele spre suburbii și drumurile secundare. Pe strada Calea Basarabiei, una dintre cele mai aglomerate străzi din sectorul Rîșcani al Capitalei, șoferii se deplasau, astăzi, cu prudență, pentru a evita gropile.

„E foarte, foarte rău! Din groapă în groapă. După oraș încă așa, mai bine, dar în oraș e groapă peste groapă.

Cred că nu e mai rău ca în anii trecuți. Adică e cum e, mari schimbări din păcate nu văd. Foarte greu din păcate circulăm, dar cred că asta e situația din ziua de azi, în orașul nostru.

– Foarte greu se circulă, după ce s-a topit zăpada. Au apărut multe borți, se simt destul de bine. –  Pe unde vă deplasați, ce distanță pe zi? – 100 de kilometri pe zi. Când și cum. – Mașina ține? – Foarte greu. Ține, până la reparație, iar la reparație.”

Situații similare am surprins și pe străzile Calea Orheiului din sectorul Rîșcani, dar și pe strada Drumul Viilor, din sectorul Centru. Potrivit responsabililor din cadrul Regiei “Exdrupo”, mâine vor începe lucrările de plombare a găurilor cu asfalt rece. De fapt, procesul a început încă la sfârșitul lunii decembrie, anul trecut.

SERGIU TOMIȚĂ,  ÎM „EXDRUPO”: „După precipitațiile pe care le-am avut multiplicate de ciclurile de îngheț, dezgheț, practic, ele apar încontinuu. Deja sperăm, de mâine, să continuăm lucrările de lichidare cu beton asfalt rece. Începem cu arterele principale, spre suburbii după care trecem la cele secundare.”

Cârpirea gropilor cu asfalt rece se va încheia odată cu încălzirea vremii. Potrivit specialiștilor, atunci va începe reparaţia carosabilului cu asfalt obişnuit.

REPORTERĂ: MARIANA BUCIUCEANU

IMAGINI: ROMAN BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram