/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Soția lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, a plecat din Rusia în Germania

10 februarie 2021, ora 22:43

Soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, a părăsit Rusia cu un zbor către Germania, relatează miercuri agenţia Interfax, citată de Reuters şi EFE.

Conform surselor consultate de agenţia rusă, Iulia Navalnaia s-a îmbarcat pe aeroportul moscovit Domodedovo într-un avion cu destinaţia Frankfurt. Dar avocaţii ei au spus agenţiilor RIA Novosti şi TASS că nu au cunoştinţă despre o plecare a clientei lor în Germania.

Ea a revenit în Rusia pe 17 ianuarie, tot din Germania, împreună cu Alexei Navalnîi, arestat atunci pe aeroport la sosire.

În timpul protestelor pro-Navalnîi desfăşurate la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei, Iulia a fost şi ea reţinută pe 23 şi 31 ianuarie şi i-a fost percheziţionat domiciliul, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul altor aliaţi ai soţului ei. Pentru participarea la protestele neautorizate Iulia Navalnaia a fost amendată pe 1 februarie cu 20.000 de ruble (circa 220 de euro).

Aleksei Navalnîi, care s-a tratat în Germania în urma otrăvirii sale în Rusia cu substanţa neurotoxică Noviciok, a fost între timp încarcerat pentru doi ani şi opt luni, după de justiţia rusă a decis ca el să execute o sentinţă cu suspendare primită în anul 2014.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram