‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducător: Compensații au primit doar companiile mari, producătorii mici nu au luat nici un...

Producător: Compensații au primit doar companiile mari, producătorii mici nu au luat nici un ban

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Grupul de inițiativă a fermierilor care au organizat protestele din decembrie 2020, au avut o întrevedere cu membrii Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară pentru a discuta despre acțiunile care au fost întreprinse în urma solicitărilor înaintate anterior de fermierii protestatari.

Sergiu Stefanco, a menționat într-o postare pe facebook ,că după mai multe încercări eșuate, abia astăzi s-a reușit organizarea unei ședințe.

„Am enumerat toate problemele pe care le-am expus la prima întâlnire din luna august 2020 și am ajuns în febriarie 2021 că nu s-a soluționat nici una dintre ele. Doar TVA care a rămas la cota de 8 și 20%. L-am întrebat pe președintele comisiei parlamentare de ce nu s-au găsit soluții și acesta a spus că nu avem un Guvern, respectiv nu ne poate ajuta cu nimic. Cu regret nu am primit nici un răspuns la nici una dintre întrebările adresate. Consider că, protestul nostru a fost, până la moment, fără rezultate pentru agricultori”.

Producătorul a mai spus că nu s-a clarificat nici una dintre problemele pe care le-au înaintat fermierii pornind de la reeșalonarea creditelor Mecagro și 2 KR, achitarea compensațiilor pentru producătorii care au avut de suferit de pe urma secetei.

„Chiar dacă au primit compensații, au primit doar companiile mari, producătorii mici nu au luat nici un ban. La fel nu s-a clarificat nimic cu creditele pe care le-au accesat fermierii, acum ei nu pot solicita credite pentru mijloacele circulante. Mai mult ca atât, ne-am ales cu citații la poliție. Guvernarea și-a bătut joc de agricultori”.

Sergiu Stefanco a mai adăugat că, urmează să se organizeze ședințe în fiecare raion pentru a decide care vor fi acțiunile următoare. 

„Am rămas doar cu datorii și fără nici o susținere din partea statului. Am plecat de la Parlament fără nici o soluție”.

Amintim că, pe 30 decembrie 2020 agricultorii care au venit cu tractoarele la Chișinău și au protestat mai multe săptămâni în șir, și-au retras tractoarelele parcate în fața Guvernului și Parlamentului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›