‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA va inspecta online materialul săditor exportat în Rusia

ANSA va inspecta online materialul săditor exportat în Rusia

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) va inspecta materialului săditor pentru a fi promovat spre export în Federația Rusă în regim online. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei conferințe cu reprezentanții Rosselhoznadzor.

Astfel, inspectorii ANSA vor face inspecții într-un format de conferință video la pepinieriile de material săditor viticol, pomicol și decorativ cu prelevarea probelor pentru expertiza de laborator.

Conform procedurii propuse, o probă de control urmează a fi analizată în laboratoarele ANSA, iar altă va fi expediată spre laboratoarele Rosselhoznadzor în Federația Rusă. În dependență de rezultatele de laborator, producătorii autohtoni de material săditor vor obține permisiunea de a exporta în Federația Rusă.

De menționat că, la moment 9 pepiniere din Republica Moldova au stabilite parteneriate de export în Federația Rusă. Iar în ultimii 3 ani, au fost exportate cca 350-400 de mii de vițe de vie altoite și cca 950 de mii de bucăți de material săditor pomicol, bacifer și decorativ.

Conform ANSA, partenerii comerciali ruși constată că, materialul săditor din Moldova este mult mai adaptat condițiilor climaterice al Federației Ruse.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii