image
Sursa foto: poză simbol

Cozi la poarta Consulatului României din Chișinău: Oamenii spun că pandemia le-a dat planurile peste cap

Oficiile Consulare ale României în Republica Moldova au reluat procesul de depunere a jurământului pentru cei care au primit aprobarea de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie privind redobândirea cetățeniei române.

În fiecare săptămână, de marți până vineri, oamenii vin la oficiile consulare pentru a depune jurământul. Cei mai mulți spun însă că pandemia le-a dat planurile peste cap și au fost nevoiți să aștepte mai mult timp această zi.

Ambasada României în Republica Moldova menționează că, începând cu data de 15 februarie 2021, în fiecare zi de luni a săptămânii, Secția consulară a Ambasadei României din Chișinău va prelua dosare de redobândire a cetățeniei române.

Cererile online vor fi programate de către Secția Consulară, cu respectarea ordinii cronologice a datei de transmitere a acestora și în limita locurilor disponibile.

Accesul în sediul Secției consulare a Ambasadei va fi permis numai în următoarele condiții: purtarea obligatorie a măștii de protecție, lipsa simptomelor asociate COVID-19, menținerea distanței fizice și prezentarea email-ului cu data programării. În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 8 - 10 persoane în același timp.

Noutăţile partenerilor

comentarii: