(video) RomâniaTV: Averea ascunsă a Alei Nemerenco, fosta consilieră a ministrului Vlad Voiculescu

O fostă consilieră a ministrului Vlad Voiculescu, Ala Nemerenco, a fost luată în vizor de presa din Republica Moldova. Nemerenco, care a ajuns între timp consilier al Maiei Sandu, are o pensiune agro-turistică în România, construită după ce a aplicat la un program de finantare prin fonduri europene, scrie România TV, cu referire la o investigație publicată de sinteza.org.

Foto: Captură

Ala Nemerenco a fost consiliera ministrului Sănătății al României, Vlad Voiculescu pe vremea Guvernului Cioloș. A ajuns acum consiliera președintei Maia Sandu la Chișinău și este în cărți pentru funcția de ministru al Sănătății din Republica Moldova.

Presa scrie că familia Nemerenco deține o pensiune și mai multe companii în România. Pensiunea, situată în județul Neamț, ar fi fost construită după ce Nemerenco a aplicat la finanțare din fonduri europene.

Anul trecut, actuala președintă a Moldovei, Maia Sandu, și-a petrecut o vacanță în România, „în munții Ceahlăului”. Întâmplător sau nu, pensiunea familiei Nemerenco se numește „Zimbrii Ceahlăului”. Presa scrie că trei dintre firmele familiei Nemerenco sunt înregistrate în România. Este vorba despre Kadiz LAND SRL, LANDSTAR CAPITAL SRL și Îi Nemerenco. Familia deține și o firmă offshore înregistrată în Malta, scrie sinteza.org

Familia Nemerenco ar avea mai multe proprietăți în județul Neamț. O dovada in acest sens ar fi o autorizație de vânzare a unui teren extravilan, obținută de fiul consilierei prezidențiale.

La rândul său, președinta Maia Sandu declară că Ala Nemerenco este o persoană integră.

Doamna Nemereco a transmis, cât a fost ministru al sănătăţii şi protecţiei sociale, nenumărate informaţii, dovezi la Centrul Naţional Anticorupţie, despre schemele de corupţie pe care le-a descoperit, în special în procesele de achiziţie pe domeniul medical. Nu vedem niciun rezultat pe aceste scheme, dar vedem acum nişte atacuri la adresa ei, anume pentru că sunt speriaţi de acest lucru”, a declarat Maia Sandu.


Pub